Nederland Leest

Het hoofdthema van de Multatuli-lezing is sinds 2012 de democratie al basis voor een rechtvaardige samenleving en voorwaarde voor vrede. Er is aandacht voor democratische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de democratie, zowel nationaal als internationaal.

De Multatuli-lezing is niet de enige die het belangrijk vindt om democratie centraal te zetten. Nederland Leest wordt in 2016 – van 1 tot en met 30 november – voor de elfde keer georganiseerd en is een initiatief van de CPNB, in samenwerking met de VOB (Vereniging Openbare Bibliotheken). Na tien succesvolle edities van Nederland Leest staat dit jaar niet één boek centraal, maar een thema: Democratie. Hiermee willen de bibliotheken niet alleen iedereen aan het lezen krijgen, maar ook aan het debatteren! Je kan dit jaar kiezen uit maar liefst drie boeken: Heer van de vliegen van William Golding, Liefde en schaduw van Isabelle Allende en Morten van Anna Levander. Nederland Leest is van 1 tot en met 30 november 2016.

In aanloop naar Nedekampongsrland Leest 2016 werd door de Bibliotheek Breda aan een aantal bekende Brabanders de vraag voorgelegd: Wat betekent democratie voor jou? Deze vraag werd ook aan Nico Geerts gesteld, Commandant Nederlandse Defensie Academie en tevens voorzitter van Stichting Multatuli Lezing. Hij beantwoordde die vraag in zijn blog en gaf daarbij een interessante leestip: ‘De brandende kampongs van Generaal Spoor’ van Rémy Limpach.

Meer informatie: Nederland Leest

 

 

 

Na de Multatuli-lezing zin in nog meer democratie? Ga dan op zondag 20 november naar de Bibliotheek:

Zin in Zondag #DemocratieDichtbij
Zondag 20 november 2016 | 13.00 – 17.00 uur | Bibliotheek Centrum
De derde Zin in Zondag staat helemaal in het teken van Nederland Leest en het thema democratie. Kom luisteren, kijken, meedoen of meepraten. Er zijn workshops, er klinkt muziek, er is improvisatietheater, een waterproeverij, goede koffie en leuke gesprekken! De bibliotheek is open, de toegang is gratis en iedereen is welkom!